Σελίδες

Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Πως να ανοίξεις ένα μικρό καφέ

Καταρχάς πρέπει να κάνεις ένα επιχειρηματικό σχέδιο, το οποίο θα σε βοηθήσει και θα είναι και ο οδηγός σου σε όλα τα βήματα που θα κάνεις από την αρχή μέχρι το τέλος.
(υπολογίστε ποσα χρήματα διαθέτετε, τα λειτουργικά έξοδα, τους μισθούς των υπαλλήλων, τι θα διαφοροποιεί το καφέ σας από τους ανταγωνιστές, που θα το ανοίξετε, σε ποιους πελάτες στοχεύετε, πως θα διαφημήσετε την επιχειρήσή σας).

Βρείτε τη τοποθεσία του που θα ανοίξετε το καφέ σας, ανάλογα με την πελατεία που θέλετε να προσελκύσετε. Μην ξεχάσετε ότι πρέπει να την αντέχει και οικονομικά η τσέπη σας. Χώροι που πριν είχαν ίδιο αντικείμενο ίσως είναι καλύτεροι γιατί δεν θα πρέπει από την αρχή να φτιάξετε τον εξοπλισμό της κουζίνας.

Αγοράστε τις απαραίτητες συσκευές και έπιπλα που χρειάζεστε.

Απευθυνθείτε στις αρμόδιες αρχές για να πάρετε την άδεια που χρειάζεται για επαγγελματικούς χώρους.

Προσλάβετε προσωπικό τις ώρες που θεωρείτε ότι θα έχει περισσότερο κόσμο η επιχειρησή σας και κρατήστε χαμηλά τους μισθούς για αρχή.

Προγραμματίστε μια υγειονομική επιθεώρηση. Είναι απαράιτητο πριν την έναρξη της επιχείρησης.

Ορίστε την ημερομηνία έναρξης και σκεφτείτε πως θα το διαφημίσετε. Βεβαιωθείτε ότι το καφέ σας είναι τοσο ξεχωριστό ώστε θα προσελκύσει τον κόσμο , γιατί θα θέλουν να δοκιμάσουν και να δουν αυτό το διαφορετικό που έχετε.

Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου